Ingredienti
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500gr.di pasta tipo “vermicelli”
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7- 8 pomodori San Marzano
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olio extravergine d’oliva
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2- 3 spicchi d’aglio
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3- 4 pezzettini di burro
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basilico e peperoncino q.b.
Procedimento
“Comm’
se fa”
Se
suffrigeno ‘int’a na
tiella nu mesuriello e mmiezo r’uoglio r’auliua ‘cu duge
o tre spicule r’aglio schiattate e nu cerasiello forte spezzato
piccerillo.’Int’a nu piatto accupputo se scamozzano po’sette
o otto pummarole’e San Marzano,cu
tutt’’a pellecchia,e na bella vranca ‘e
vasenicola fresca . Rint’a na tiella, roppo ca’e ccare
r’aglio se songo
ammusciate, nce se
vottano ‘e ppummarole
e ‘a vasenicola ,nzieme cu nu
poco ‘e sale .Rint’a
l’acqua ca volle ,se votta nu miezu
chilo ‘e vermecielle. Quanno’e
vermecielle se so
‘cuotte,pe’srezza’ a’ cuttura
,nce se votta nu
bicchiere r’acqua fredda.
Sculata
‘a pasta ,se mena rint’a
na scafarea,addò se songo mise prima tre o quatto pezzettine è burro .Ncoppa
ce se mette ‘a
salzulella ca s’è fatta peppegà pe’diece o quinnece minute,
e doppo mmescato’a cruro,nce
se mette na vranca è
vasenicola fresca.
Questa
ricetta è stata dettata da Rosa di Muro a Mario Mastrangelo,
poeta
salernitano che
scrive in vernacolo