Sieti Borgo Antico

Pasta rint' 'a scafarea

Ingredienti

 

> 500gr.di pasta tipo “vermicelli”

> 7- 8 pomodori San Marzano

> olio extravergine d’oliva

> 2- 3 spicchi d’aglio

> 3- 4 pezzettini di  burro

> basilico e peperoncino q.b.

 

 

Procedimento

“Comm’ se fa”

Se suffrigeno ‘int’a  na tiella nu mesuriello e mmiezo r’uoglio r’auliua ‘cu duge  o tre spicule r’aglio schiattate e nu cerasiello forte spezzato piccerillo.’Int’a nu piatto accupputo se scamozzano po’sette  o otto pummarole’e San Marzano,cu  tutt’’a pellecchia,e na bella vranca ‘e  vasenicola fresca . Rint’a na tiella, roppo  ca’e   ccare r’aglio  se songo ammusciate, nce  se  vottano ‘e  ppummarole e ‘a vasenicola ,nzieme cu  nu  poco ‘e  sale .Rint’a  l’acqua ca volle ,se votta nu miezu  chilo ‘e vermecielle. Quanno’e  vermecielle  se so ‘cuotte,pe’srezza’ a’  cuttura ,nce se  votta  nu bicchiere r’acqua  fredda.

Sculata ‘a  pasta ,se mena rint’a na scafarea,addò se songo mise prima tre o quatto pezzettine è burro .Ncoppa   ce se  mette ‘a  salzulella ca s’è fatta peppegà pe’diece o quinnece minute, e doppo  mmescato’a cruro,nce se mette na  vranca è vasenicola fresca.

 

Questa ricetta è stata dettata da Rosa di Muro a Mario Mastrangelo,

poeta  salernitano  che scrive in vernacolo